Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

KÄÄNNÖKSEN KÄTILÖINTI

 

Iitula-säätiön kehittelemä Käännöksen kätilöinti -ohjelma on uudenlainen tukimuoto mannermaisen filosofian suomentamiseen. Se tarjoaa mahdollisuuden käsikirjoituksen kommentointiin käännöstyön loppuvaiheessa sekä käsittelyyn keskustelutilaisuudessa. Käännöksen kätilöinti -ohjelmaan kuuluu lisäksi mahdollisuus henkilökohtaiseen viimeistelyapurahaan.

 

APURAHA. Käännöksen kätilöinti -apuraha on suunnattu mannermaisen filosofian suomentamiseen ja se on tarkoitettu ulkopuolisen asiantuntijalukijan palkkaamiseen. Lukijan tehtävänä on tukea kääntäjää kommentoimalla huolellisesti käsikirjoitusta sekä esittämällä huomioita käännöstyöstä Iitula-säätiön järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Tilaisuudessa myös muu käännöstyöstä kiinnostunut yleisö saa mahdollisuuden esittää siitä huomioita.

 

APURAHAN HAKEMINEN. Kääntäjä hakee yhdessä kustantajan kanssa Käännöksen kätilöinti -apurahaa, josta maksetaan asiantuntijalukijan palkkio. Apurahaa haetaan aina nimetylle asiantuntijalukijalle. Apurahaa haettaessa kääntäjä ja asiantuntijalukija sitoutuvat käsikirjoituksen käsittelyyn keskustelutilaisuudessa.

Käännöksen kätilöinti -apurahan yhteydessä kääntäjä voi lisäksi hakea itse henkilökohtaista viimeistelyapurahaa.

 

Apurahahaku on avoinna jatkuvasti. Ks. Hakuohjeet.